Recensie: Liar – Murder Manifesto (GSR) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 22 november 2005
Liar – Murder Manifesto (GSR) (CD) Momenteel struikelen de thrashende corebandjes zowat over elkaar, maar het Belgische Liar liet in de loop van de jaren negentig al een grote hoeveelheid metal toe in zijn metalcore en was zijn tijd dus eigenlijk ver vooruit. Toen al vroeg men zich openlijk af of Liar niet gewoon stiekem een metalband is. Anno 2005 kan die vraag met een volmondig ja worden beantwoord. Op ‘Murder Manifesto’, heeft Liar de 'core' namelijk vrijwel geheel uit zijn muziek verdreven.

Een furieuze hybride van death, thrash en black metal is een beschrijving die meer recht doet aan dit vijfde studioalbum van Liar. Enorm solide en moddervet, dat wel. Liar speelt met een agressie en power waar menig metalband nog een voorbeeld aan kan nemen. Ook op de productie van Jacob Bredahl (zanger Hatesphere) valt akelig weinig aan te merken.

Ik vraag me alleen af waarom deze band niet verder lijkt te kijken dan de hard- en metalcorescene groot is. Zo werken de plantaardige heren nog steeds met een label in dit straatje (GSR Music) en wordt vrijwel uitsluitend met hard- en metalcorebands opgetreden. En volgens mij zijn er ook genoeg metalfans te porren voor dit halve uurtje razernij. Blijkbaar begint Liar dat zelf ook in te zien, want begin volgend jaar trekt de band door Europa als voorprogramma van The Black Dahlia Murder. Nederlandse data zijn: 21 januari, Bolwerk te Sneek en 5 februari, 013 te Tilburg.

79

MP3 'Murder Manifesto'

MP3 'The Final March'


Website Liar