Recensie: Annihilator – Schizo Deluxe (AFM) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 22 november 2005
Annihilator – Schizo Deluxe (AFM) (CD) Na het betreurenswaardige 'All For You' mag Jeff Waters' nieuwe plaat 'Schizo Deluxe' gerust een verademing heten. Niet alleen heeft zanger Dave Padden (hoofdverantwoordelijke voor de deceptie genaamd 'All For You') zijn zang, een paar saaie zanglijnen daargelaten, enorm verbeterd, maar ook de nummers zelf zijn een stuk sterker.

Door de vele 'Alice In Hell'-riffs en de subtiele toevoeging van eigenzinnige 'schizo' geluiden zijn voor dit nieuwe album vooral de oudere werken van deze Canadees zelf referentiekaders. Maar ook Metallica’s 'Kill ‘em All' is vertegenwoordigd. Jeff zijn fenomenale gitaarwerk zorgt in elk nummer voor vele herkenningspunten. Hierdoor is 'Schizo Deluxe' een uiterst toegankelijke plaat geworden en tevens een must voor iedere gitarofiel.

In ieder nummer worden ongekende snelheden gehaald, waardoor het onwerkelijke hiervan na verloop van tijd niet eens meer opvalt. Tekstueel is er gekozen voor een concept waar de heer Padden duidelijk goed mee uit de voeten kan. Tien nummers lang wordt er (in)direct afgegeven op verziekende media en andere digitale horror. Hoogtepunten zijn de titeltrack, 'Drive', 'Like Father, Like Gun' en 'Too Far Gone'. Thrashfanatici kunnen blind toehappen!

80

Website Annihilator