Recensie: Dragonlord – Black Wings Of Destiny (Escapi) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 19 november 2005
Dragonlord – Black Wings Of Destiny (Escapi) (CD) Met Derrick Ramirez (bas), Steve Smyth (gitaar) en Jon Allen (drums) in de bezetting lijkt Dragonlord meer op een opvangende instantie voor voormalig Testament-leden dan op een opzichzelfstaand collectief. Een vermoeden dat versterkt wordt als blijkt dat Eric Peterson, al sinds jaar en dag vaste gitarist bij Testament, de drijfveer achter Dragonlord is.

De muzikale gelijkenissen zijn echter ver te zoeken. ‘Black Wings Of Destiny’ is namelijk een black metalplaat in hart en nieren. Met als grootste invloeden de bombast van Dimmu Borgir en de ruwheid van Emperor is dit precies het soort muziek dat vandaag de dag lekker in de markt ligt. De dragende keyboardpartijen van Lyle Livingston (actief in Psypheria en als enige niet Testament-gerelateerd) nemen samen met de gitaarpartijen het voortouw.

Met als positief gevolg een overdosis aan toegankelijke melodieën (zoals in het pakkende ‘Revelations’) waardoor de nummers al snel blijven hangen. Afsluitend zijn twee oudjes onder handen genomen. Allereerst een matige cover van Mercyful Fate’s ‘Black Funeral’, om daarna genadeloos toe te slaan met een ronduit geniale versie van Thin Lizzy’s ‘Emerald’.

78

MP3 'Rapture'

Website Dragonlord