Recensie: Officium Triste – Giving Yourself Away (Displeased) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 12 juni 2007
Officium Triste – Giving Yourself Away (Displeased) (CD) Voortgekomen uit de ter ziele gegane death metalband Reincrimated is Officium Triste al sinds 1994 actief. Al moet je ‘actief’ in het geval van dit doomcollectief van eigen bodem niet al te letterlijk nemen. In hun veelal lang uitgesponnen composities ligt het tempo namelijk steevast laag en hun stemmige vierde album vormt daarop bepaald geen uitzondering.

Evenals op eerdere platen zijn de nummers van de Rotterdoomse zwartkijkers weer stuk voor stuk lang van stof - gemiddelde lengte: zo’n acht minuten – en het best te omschrijven als moerassen van neerslachtigheid, waar de luisteraar langzaam dieper en dieper in wordt meegezogen.

Zoals het een rechtschapen doom metalplaat betaamt dus. De gemiddelde liefhebber van het genre zal met ‘Giving Yourself Away’ waarschijnlijk dan ook prima uit de voeten kunnen. Mensen met een zwak mentaal gestel en suďcidegevoelige types daarentegen doen er goed aan met een grote boog om deze plaat heen te lopen.

78

Muziek van 'Giving Yourself Away' op: Myspace.com/officiumtristeholland


Website Officium Triste