Recensie: Warthrone - Ghoststorm Eulogy (Ghoststorm) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 19 november 2005
Warthrone - Ghoststorm Eulogy (Ghoststorm) (CD) Aangevoerd door voormalig Dying Fetus-drummer Erik Sayenga combineert dit vrij jonge drietal 'Noorse' melodieuze black metal met lompe death/grind en weet met die kruisbestuiving zes tracks lang heel fatsoenlijk te debuteren. Wat opvalt is dat, geheel tegen heersende trends in, black metal de boventoon voert.

Zo is er een belangrijke rol weggelegd voor melodieus toetsenwerk en leunt ‘Ghoststorm Eulogy' vocaal gezien hoofdzakelijk op hoge black metalscreams, terwijl de sporadisch opdoemende deathgrunts voornamelijk een ondersteunende functie hebben. Het geluid, vooral dat van de drums, is over de hele linie wat mager en dun, waardoor Sayenga’s akelige strakke partijen niet alleen vanwege de veelal absurd hoge snelheden aandoen als drums uit een doosje (lees: drumcomputer).

Daarnaast zijn de toetsen wel erg dominant aanwezig en slokken zelfs zoveel ruimte op dat de gitaarpartijen meerdere keren behoorlijk in de verdrukking komen en dat kan toch niet de bedoeling zijn. Op de daadwerkelijke composities valt aanzienlijk minder af te dingen. Niet alleen laat Warthrone muzikaal geen enkel steekje vallen, ook compositorisch weten de heren en dame het interessant te houden. Puike deathened black metal dus. Niets meer en niets minder.

78

2 MP3’s op Myspace.com/warthrone


Website Warthrone