Recensie: No Innocent Victim - To Burn Again (Facedown) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 11 november 2005
No Innocent Victim - To Burn Again (Facedown) (CD) Zoals dat wel vaker voorkomt in hardcoreland (o.a. Madball, Slapshot, Agnostic Front) besloot het uit de VS afkomstige No Innocent Victim, opgedoekt in 2002, vorig jaar tot een reόnie. Een vlotte comeback die met het gloednieuwe 'To Burn Again' krachtig wordt bezegeld. Met 'To Burn Again' inmiddels lang en breed achter de kiezen, kan ik dan ook concluderen dat No Innocent Victim weer helemaal terug is.

Aangevuld met twee ex-leden van xDisciplex A.D. komt het herrezen No Innocent Victim met een dijk van een hardcoreplaat op de proppen, die volop hervonden strijdlust ademt en gewoon af is. No Innocent Victim loopt weliswaar niet over van originaliteit en veertien tracks lang spoken allerhande namen van vergelijkbare bands uit 'het wereldje' door de bovenkamer.

De oprechte spelvreugde, de solide productie, maar bovenal de sterke en gepassioneerde volbloed hardcoresongs maken dermate veel goed dat dit 'To Burn Again' eigenlijk bij de meeste rechtgeaarde hardcorefanaten wel in goede aarde moet vallen. Bij ondergetekende is dit brok volkoren hardcore in ieder geval erg soepeltjes ingedaald.

78

Website No Innocent Victim