Recensie: Openwide – Openwide (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 9 november 2005
Openwide – Openwide (Eigen beheer) (CD) Bij het woord Göthenburg denkt iedereen direct aan At The Gates, Dark Tranquillity en In Flames, maar dat het ook anders kan bewijst het doomtrio Openwide. Ook voor deze Zweden geldt Göthenburg als thuishaven, maar de kenmerkende melodieën en dito solo’s blijven op dit tien minuten durende debuut uit.

Met zijn theatrale doom gooit Openwide het over een compleet andere boeg. Door de constant aanwezige elektronische 'touches' op dit album distantiëren de heren zich niet alleen van hun landgenoten, maar ook van de meeste genrecollega’s. En door het naargeestige black metalsfeertje, versterkt door de zwaar op de borst liggende productie, de vreselijk goede vocalen, reikend van diepe grunts tot atmosferisch cleane klaagweeën, is het variatie troef.

Met nummers als 'In My Hell' of 'Tonight’s Desire' overtuigt Openwide met gemak en opener 'Savage Will Fall' mag zelfs een klein meesterwerkje genoemd worden. Openwide is een potentiële band die met zijn stijl zowel doom als black metalfans zal aanspreken.

78

Website Open Wide