Recensie: Dark Day Dungeon - By Blood Undone (Let It Burn) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 3 november 2005
Dark Day Dungeon - By Blood Undone (Let It Burn) (CD) Ze weten wel hoe je een knallende entree moet maken, die dudes van Dark Day Dungeon die met 'Stars Fall From The Sky' erg effectief openen. Dit vormt het startschot voor een dik half uur vet hakkende metalcore op z'n Zweeds, vergelijkbaar met het werk van luidruchtige landgenoten (want ook Zwitsers) Fear My Thoughts en Cataract.

Meer nog dan bij die landgenoten liggen de zogenaamde 'Zweedse' invloeden, dus melodieus en gitaargericht, er bij deze band duimendik bovenop, waardoor je eigenlijk met hetzelfde gemak kan spreken van 'melo-thrash met hardcorezang'. Door broodheer Let It Burn wordt dan ook terecht met name vergelijkingsmateriaal als Dark Tranquillity en At The Gates aangedragen.

Hoe dan ook, een kunstje dat Dark Day Dungeon prima in de vingers heeft. Geen onvolkomenheid te vinden, op het oerdegelijke en onberispelijke 'By Blood Undone' dat zo strak klinkt als het uurwerk waar hun thuisland om bekend staat. Voor eenieder dus die maar geen genoeg kan krijgen van dit spul.

77

MP3 'Empty Words'


Website Dark Day Dungeon