Recensie: Tyranny – Tides Of Awakening (Firedoom) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 2 november 2005
Tyranny – Tides Of Awakening (Firedoom) (CD) Dat het leven, met alle willekeur en chaos, met al haar verschrikkingen waarmee wij dagelijks geconfronteerd worden, bij iedereen wel eens voor een donker moment zorgt, is niet meer dan normaal. Tyranny trekt aan al deze malaise wel erg zwaar en ziet zich in 2005 voor de tweede keer genoodzaakt zijn zielenroerselen muzikaal te vertalen. Het zieke 'Tides Of Awakening' is het loodzware resultaat.

Tijdens de in vijf delen opgesplitste speelduur van ruim een uur worden er minder akkoorden aangeslagen dan in de gemiddelde Hazes-klassieker. Een uiterst effectief recept zo blijkt, want binnen een halve minuut weet dit Finse duo (waarvan ex-Dark Funeral-gitarist Matti Mδkelδ zich bekommert om het instrumentale gedeelte) over alle aanwezige vrolijkheid een dikke, depressieve deken te draperen. Met zijn vunzig diepe grunt maakt zanger L. Lindqvist op zijn beurt de verrotte sfeer compleet.

Zonder enige variatie – de nummers smelten aan elkaar waardoor het begin en het einde van de meeste nummers niet eens herkenbaar is - stevent Tyranny in een ultralaag tempo op de macabere eindstreep af. Feit is dat dit 'Tides Of Awakening' door de constante monotone semi-soundscapes een album is waarop zelfs de devote funeraldoomfanaticus zijn tanden stuk kan bijten. Mocht je niet aan dit profiel voldoen en ga je over tot de aanschaf van deze schijf, dan riskeer je een lange zit.

75

Website Tyranny