Recensie: Last Breath Denied - Defeatism (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 27 oktober 2005
Last Breath Denied - Defeatism (Eigen beheer) (CD) Volgens de mannen van Last Breath Denied hangt het hele muziekwereldje aan elkaar van even snel opkomende als verdwijnende hypes, waar de hele meute als een stel blinde schapen achteraan hobbelt. Nee, optimisme kan deze gasten niet worden verweten, maar voor een groot deel hebben ze natuurlijk gelijk.

Echter, uitspraken als deze zou je eerder verwachten van een band die altijd tegen de stroom inzwemt. En volgens mij past LBD met z'n mix van death, thrash en hardcore juist vrij goed in de huidige tijdsgeest. Van-dik-hout-zaagt-men-planken-metalcore die het ene moment een potje hardcore loopt te moshen en te breakdownen om even later alweer tot z'n enkels in de death metal te staan stampvoeten.

Verschillende aspecten die ditmaal veel effectiever en overtuigender zijn samengesmolten dan op eerder studiowerk. Last Breath Denied is de kinderschoenen definitief ontgroeid en dat is te horen ook. Waar de mannen uit Lisse voorheen nog wel eens wat houterig en onervaren klonken, is op 'Defeatism' een goed geoliede band te horen die z'n gespierde en integere tracks bovendien voor het eerst van een fatsoenlijke sound heeft voorzien. Voortaan rekening houden dus, met deze krachtpatsers.

78

Website Last Breath Denied