Recensie: Profanation – Dead Body Fuck (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 22 oktober 2005
Profanation – Dead Body Fuck (Eigen beheer) (CD) Vier jaar na het verschijnen van het debuut 'Dead Man Rotting' komt het Duitse death/grindgezelschap Profanation zόrruck met een nieuwe plaat. Even charmant en bot als voorheen worden er wederom tien nummers afgeranseld. Tekstueel is het etiquettekwartet blijven steken bij het creatievere afslachten van de Germaanse plattelandsvrouwenvereniging.

Muzikale vooruitgang is echter een feit. Het tempo ligt hoger, de nummers zijn meer divers en ook de zang van Doctor Rot is er enorm op vooruitgegaan. Meerdere malen doet zijn diepe strot denken aan Illdisposed-brulboei Bo Summer, terwijl zijn hoge uithalen eerder passend zijn voor een grindgezelschap.

Dat Profanation op 'Dead Body Fuck' qua structuur doordachter te werk is gegaan, heeft het authentieke geluid dat de band sinds zijn oprichting met zich meedraagt, geen strobreed in de weg gelegen. De die-hard old schoolliefhebbers kunnen opnieuw hun hart ophalen aan degelijke, niets-nieuws-onder-de-zon-death/grind van Duitse bodem.

74


Website Profanation