Recensie: Mangled - Witness Disposal Program (Deepsend) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 21 oktober 2005
Mangled - Witness Disposal Program (Deepsend) (CD) Na Severe Torture, God Dethroned en Callenish Circle is het nu de beurt aan Mangled om internationaal door te breken. Al vanaf haar oprichting, zestien jaar terug, doet de band het binnen de landgrenzen goed, maar de internationale erkenning blijft steevast uit. Nu is er echter 'Witness Disposal Program' en het collectief, bestaande uit leden van Inhume, Gridlock en Charlie*Adler, lijkt er nu meer dan klaar voor.

Want waar 'Most Painfull Ways' al een zwaargewicht was, is 'Witness Disposal Program' onherroepelijk een winnaar in zijn klasse. De band grossiert in termen als bruut, snel en variatie en houdt het niveau met deze formule de volle speelduur hoog. Zanger Pepijn is, ondanks dat zijn diepe rochel over vrijwel de gehele linie plaats heeft moeten maken voor een schellere grunt (gewenning verplicht), nog steeds een van de sterkste punten.

Hetzelfde geldt voor het zes-snarenduo van Harold en Erwin. Dit team slingert met riffs waarmee ze zich gemakkelijk kunnen meten aan het gros van hun collega’s: groove en bot gebeuk worden technisch hoogstaand en naadloos aan elkaar geplakt. Platen als deze wakkeren de hoop op een terugkeer van de vervlogen tijden met Gorefest en Pestilence weer aan. 'Witness Disposal Program' is brute death metal op zijn best!

88

Website Mangled