Recensie: Drowningman - Dont Push Us When Were Hot (Thorp) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 18 oktober 2005
Drowningman - Dont Push Us When Were Hot (Thorp) (CD) Vier jaar na de release van 'Still Loves You' is er eindelijk een nieuwe plaat van Drowningman. Het tussentijdse project The Sceme was ook supervet, maar miste voor mij toch de intensiteit en ziekheid die Drowningman kenmerkt. Wat opvalt, is dat er eigenlijk niet zo veel is veranderd. De nummers hebben, net zoals op 'The Rock And Roll Killing Machine' (bijvoorbeeld: 'If God Loves A Winner Hes Going To Fuck Me In A Minute') nog steeds zieke titels.

Juweeltjes op dit album zijn 'Major Disappointment Reporting For Duty' en 'John Cougar Mellencamp Is The White Devil'. Drowningman wisselt mid-tempo, stuwende, dissonante riffs af met rustige, gezongen stukjes. Niet dat zanger Simon Brody zon mooie zangstem heeft, maar de stukken voegen wat toe en staan in contrast met de harde stukken.

De hoes ziet er gewoon goed uit en de productie is prima. Drowningman is eigenlijk meer een hardcore- dan een metalband, dus hoewel de band vergeleken wordt met Dillinger gaat dat niet helemaal op. Dit is namelijk niet technisch hoogstaand, maar gevoelsmuziek. Zo krijg ik van deze band bijvoorbeeld het gevoel om willekeurige voorbijgangers kapot te gaan slaan. Een heel bijzondere release van Thorp en een aanrader voor liefhebbers van zieke shit.

90

Website Drowningman