Recensie: Since The Flood - Valor And Vengeance (Ironclad) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 17 oktober 2005
Since The Flood - Valor And Vengeance (Ironclad) (CD) Ook al kunnen hardcore en metal elkaar prima aanvullen en heeft het aangegane huwelijk tussen beide genres tal van fantastische formaties opgeleverd, de scheidslijn tussen metalcore en metal oogt meer dan eens flinterdun. Since The Flood demonstreert op 'Valor And Vengeance' hoe het ook anders kan.

Dit vijf man sterke gezelschap integreert weliswaar wat metal in z'n muziek, maar die inbreng is te gering om van metalcore te kunnen spreken. Nee, Since The Flood is een hardcoreband in hart en nieren en gebruikt 'metaldingetjes' als op z'n tijd een messcherpe solo en hier en daar wat bescheiden strooien met dubbele bassalvo's enkel om het geluid wat op te pompen.

Deze band gaat uiterst effectief te werk en levert met 'Valor And Vengeance' een snoeiharde, dampende plaat, waar de agressie zowat vanaf druipt. Vooral de oprecht woest klinkende vocalist lijkt de agressie werkelijk uit z'n tenen te halen. Kortom, een naam om te onthouden, dat Since The Flood.

85

Gerco Zwiers

MP3 'Valor And Vengeance'

Website Since The Flood