Recensie: Old Man's Child - Vermin (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 13 oktober 2005
Old Man's Child - Vermin (Century Media) (CD) De tijden dat black metal de populairste stroming binnen de extreme metal was, liggen inmiddels ver achter ons. Nadat het medio jaren negentig in eerste instantie death metal leek te gaan overwoekeren, heeft het genre na de death metal-revival een paar jaar later het onderspit moeten delven en moeten de blekkies momenteel genoegen nemen met een plekje in de marge.

Dat heeft het Noorse duo Thomas en Jon Andersen er niet van weerhouden andermaal een volbloed black metalplaat op te nemen. Eentje met een kamerbreed opgezet geluid, waarin melodie ruim baan krijgt. Deze band moet het niet hebben van z'n hogesnelheidsblasts, maar probeert de luisteraar met bombast omver te blazen. Iets wat bij liefhebbers van Dimmu Borgir-achtigheden ongetwijfeld zal gaan lukken.

Want kwalitatief heeft Old Man's Child z'n zaakjes prima op orde, ook op 'Vermin'. De nummers zijn zonder meer onderhoudend en steken stuk voor stuk knap in elkaar. Toch was iets minder polijsten wat mij betreft helemaal geen slecht idee geweest. De voor black metal kenmerkende rauwheid is hier en daar namelijk bijna geheel weggepoetst. Los daarvan, Old Man's Child doet wat van de band verwacht wordt, namelijk gedegen, melodieuze black metal produceren. Releasedatum: 17 oktober 2005.

80

Gerco Zwiers

Website Old Man\\\'s Child