Recensie: Astarte Syriaca – Astarte Syriaca (Kick Off)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 12 oktober 2005
Astarte Syriaca – Astarte Syriaca (Kick Off) Astarte Syriaca maakt deel uit van de Italiaanse progressieve metal-tsunami die jaarlijks vanuit de Alpen voor een heuse overkill aan prog releases zorgt. Of Astarte Syriaca de concurrentiestrijd met deze demo aan kan blijft daardoor de vraag. Echter, aan de kwaliteiten van de band zal het niet liggen.

Voorzien van een redelijke productie tekent zich een aantrekkelijk half uur progressieve muziek af, waarin Symphony X-invloeden zich al snel openbaren. Het kwartet is overduidelijk songgericht aan het werk gegaan, wat nummers met zowel kop als staart heeft opgeleverd.

De paar keer dat zanger/percussionist Daniele Corsi zichzelf in zijn enthousiasme voorbij schiet en daarbij enkele valse uithalen produceert, worden ruimschoots gecompenseerd door de virtuoze verrichtingen, waarin de toetsen uiteindelijk voor het meeste wapengekletter zorgen, maar ook fluitpartijen veel aandacht opeisen.

Tijdens de lange nummers wordt de spanningsboog constant strak gehouden en blijven de bovengemiddelde skills van elk afzonderlijk bandlid interessant. Echt betoverend wordt het echter nergens en de kans op een al dan niet terechte verdrinkingsdood in de bovengenoemde vloedgolf is dan helaas ook het meest waarschijnlijk.

72


Website Astarte Syriaca