Recensie: Manntis - Sleep In Your Grave (Century Media) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 12 oktober 2005
Manntis - Sleep In Your Grave (Century Media) (CD) Op MTV werd eerder dit jaar de 'talentenjacht' Battle For Ozzfest uitgezonden. Een uiterst dubieuze en vrijwel geheel op leedvermaak leunende afvalrace, waarin een stuk of zes hongerige bands streden om een plek op de bill van Ozzfest. Een platvloerse en sensatiegeile formule, waarin afzeiken tot norm werd verheven. Toch heeft het een aantal van de deelnemende bands bepaald geen windeieren gelegd.

Manntis bijvoorbeeld, een van de deelnemers, is niet veel later binnengehaald door het gerenommeerde Century Media dat op het punt staat het debuut van dit vijftal wereldwijd uit te brengen. En onderwijl delen de mannen met grote regelmaat het podium met grote namen als Hatebreed en Terror. Je kunt het als opstartende band slechter treffen, lijkt me. Toch heeft deze band dat succes weldegelijk aan zijn eigen capaciteiten te danken. 'Sleep In Your Grave' staat namelijk als een huis.

Muzikaal past Manntis perfect in dat wat ze in de VS betitelen als 'New Wave Of American Metal' (of iets dat er op lijkt). Een moderne mix van vlotte, gitaargerichte thrash met stampende metalcore en vocalen vol zwaarlijvig machtsvertoon. Niks nieuws dus, wat Manntis hier doet. Desalniettemin levert dit vijftal met 'Sleep In Your Grave' een erg solide debuut af, dat goede hoop biedt voor de toekomst.

79

3 MP3's op: Purevolume.com/manntis


Website Manntis