Recensie: Angel Crew - One Life, One Sentence (Goodlife) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 2 oktober 2005
Angel Crew - One Life, One Sentence (Goodlife) (CD) Wanneer (ex-)leden van onder meer Backfire!, Deviate en Length Of Time de krachten bundelen in een nieuw project, kan het eigenlijk bijna niet tegenvallen. Het debuut van dit monsterverbond, 'Another Day Living In Hatred', was dan ook een schot in de roos. Evenals het gloednieuwe vervolg 'One Life, One Sentence'. Sterker nog, met deze plaat pleurt Angel Crew een statement van een niet te negeren kaliber op het bord van de metalcoreconsument.

Op 'One Life, One Sentence' demonstreren de Nederbelgen dat ongeremde agressie en brute kracht, melodie en dynamiek niet in de weg hoeven te staan, maar elkaar juist kunnen aanvullen. En dat alles zonder dat er ook maar een kruimel emo of Iron Maidencore aan te pas hoeft te komen. Of het nou de spijkerharde metalcore is in 'Life Sentence' en 'Dead End Sin', of kolkende, melodievriendelijke mid-tempo mokers als 'Chapter Of Violence' en het Crowbar en boze 'Carry On The War', het niveau ligt constant torenhoog.

De dubbele vocalen (Pat Backfire! en Danny DV8) doen 't goed temidden van de toch al niet lullige (lees: moddervette) sound. Verrassend is de cleane zang, die voornamelijk een kwestie van wennen blijkt te zijn. Waarom wordt afgesloten met het minst overtuigende (doch degelijke) 'Life Of An Angel' ontgaat me even. Maar laat dat je niet van de wijs brengen, want Angel Crew is gewoon ontzettend 'back on the map', punt!

88

Gerco Zwiers

Website Angel Crew