Recensie: Human Ground - Human Ground (Nailboard) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 1 oktober 2005
Human Ground - Human Ground (Nailboard) (CD) Human Ground is van Estlandse origine en bedient zich van stoterige, doch vlijmscherpe Pantera-achtige riffs, dito drumwerk en een veelvoud aan piekende, gedubbelde solo's. En ook al komt Human Ground daar niet al te innovatief mee voor de dag, de kwaliteit ervan is op maat. Datzelfde kan in feite gezegd worden van de vuige black/thrash-strot die afgewisseld wordt met zang in het Eleven Pictures-straatje. Niks mis mee.

Dat het simpelweg samenvoegen van die factoren je niet verzekert van succes, blijkt echter uit het 'self-titled' debuut van deze vijfmansformatie - vier mannen en een vrouw om precies te zijn. Zo blijkt bijvoorbeeld de combinatie van strak afgemeten Pantera-riffs en schurende grunts niet te werken (ook niet na meerdere luisterbeurten) en zelfs vrij misplaatst te klinken.

Ook valt er het een en ander af te dingen op de songwriterskwaliteiten van dit gezelschap. Al na een paar nummers gaat alles wel erg veel op elkaar lijken. Bovendien klinkt 'Human Ground' mij nogal overgeproduceerd (lees: statisch) in de oren. De aanwezige kwaliteiten ten spijt lukt het Human Ground dus niet om de luisteraar bij de les te houden.

64

MP3 'Evening'

MP3 'Read Between The Bones'


Website Human Ground