Recensie: Profanation – Dead Man Rotting (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op donderdag 29 september 2005
Profanation – Dead Man Rotting (Eigen beheer) (CD) Als verstekeling werd het inmiddels vier jaar oude debuut ‘Dead Man Rotting’ bijgesloten in de promopakketten van het recent verschenen nieuwe album 'Dead Body Fuck'. ‘Ter vergelijking en om op te bangen’ verduidelijkt een handgeschreven briefje.

Dit debuut wordt gekenmerkt door nummers die simpeler in elkaar steken dan de gemiddelde Dr. Phill analyse, maar die door de vermakelijke (lees: infantiele) lyriek minstens zo lachwekkend zijn. De vrouwverslindende kettingzagen draaien weer overuren, de maagzuren vloeien rijkelijk en van tijd tot tijd worden de nodige ontbindende anussen met hoorbaar plezier gepenetreerd.

Ondanks de overdaad aan clichés en de simplistische muziek heeft het uitvoerende Duitse kwartet van 'Dead Man Rotting' een ontiegelijk lompe, op de old school leest geschoeide death/grind weten te maken. Koesteraars van de oude Stockholm-sound en liefhebbers van bands die zich pakweg vijftien tot twintig jaar geleden aanvoerder van dit genre mochten noemen, zullen dit zeker kunnen waarderen. Het gevoel van weleer hangt als een dik stofgordijn rond deze Rottende Dode Man. Voor anderen is het beter dit schijfje te laten voor wat het is.

70

Website Profanation