Recensie: Between The Buried And Me - Alaska (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 26 september 2005
Between The Buried And Me - Alaska (Victory) (CD) Dat veel uit metalcore voortgekomen gitaargerichte gezelschappen, al dan niet onder de mathcore-vlag, verzot zijn op het etaleren van hun muzikale skills mag inmiddels als bekend worden verondersteld. Even bekend is het echter dat veel van die niet zelden enigszins wereldvreemde virtuozen soms z in hun autohypnotiserende gitaarhalsmasturbatieseance (en f dat 'n mooi Scrabble-woord is) op gaan, dat aan het belang van een sterke song totaal voorbij gegaan wordt.

Wat dat betreft balanceert Between The Buried And Me op het randje. Makkelijk te behapstukken en simplistisch is 'Alaska' allerminst. Veelvuldig worden in rap tempo alle uithoeken van de gitaarhals verkend en standaard vierkwartsmaten zijn aan deze drummer overduidelijk niet besteed. Op hoog tempo plakt de band geschifte mathcore, flarden grindende death aan vingervlugge, sterk door heavy, prog en symfo benvloede metal.

Met hetzelfde gemak wordt halverwege (het verder overigens erg brute) 'Selkies: The Endless Obsession' of (ook halverwege) 'Backwards Marathon' op Opetheske wijze gas teruggenomen en ruimte gemaakt voor de introverte kant van Between The Buried And Me. Erg indrukwekkend allemaal n veelzijdig, dat zonder meer. Al is het voor non-musici soms nt wat teveel van het goede. En daar waar de aandacht verslapt, slaat verveling genadeloos toe.

74

MP3's op: Myspace.com/betweentheburiedandme

Website Between The Buried And Me