Recensie: Sylver Myst – Depths Of Illusions (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 25 september 2005
Sylver Myst – Depths Of Illusions (Eigen beheer) (CD) Het succes van Within Temptation, After Forever en aanverwante bands bracht rond het begin van dit decennium een ware gothicmania op gang die tot op de dag van vandaag springlevend is. Sylver Myst is een van de kleinere visjes in de ontstane gothic-zee. Een Nederlandse band die met 'Depts Of Illusions' z'n derde demo presenteert.

Zonder dit studiowerkje meteen een hoogvlieger te noemen, mag er gerust gezegd worden dat Sylver Myst een onderhoudende plaat in elkaar heeft gedraaid. In de meeste composities gaan de vijf heren en vrouw, in vergelijking met veel collega's, wat experimenteler te werk waardoor er op 'Depts…' ook genoeg invloeden van stromingen buiten het gothicgenre te vinden zijn. Zo horen we in de titeltrack wat heavy metal en doen veel solo’s denken aan de dark metal van Ever Since.

Maar ook met het gothicgenre zelf kan Sylver Myst prima overweg. Een bassolo in de opener en de dubbele zang in 'Escape From Reality' verklappen muzikaal talent. Verder is ook het bombastische, instrumentale 'Seduction' een positieve toevoeging aan deze toch al verleidelijke plaat. Voor liefhebbers van het genre zeker de moeite waard.

76


Website Sylver Myst