Recensie: The Black Halos - Alive Without Control (People Like You) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 24 september 2005
The Black Halos - Alive Without Control (People Like You) (CD) Aan deze cd moest ik even wennen. Wat meteen opvalt, is dat de band de visagist deelt met 18 Visions en meer van dat soort hippe ik-wil-er-uitzien-als-de-Misfits-bands. Aangevuld met de vieze southern rock ’n’ roll-zang, zoals we die kennen van Zeke: veel speeksel en heel veel sigaretten, maar dan ondersteund door rockende punkriffs.

Hoewel ik prima kan verstaan wat de goede man zingt en de teksten ook niet ingewikkeld zijn, snap ik er toch geen biet van. Of liever, volgens mij gaat het gewoon nergens over - de bio heeft het over 'live fast die young'-teksten, maar hoe kan het dan dat de helft van die gasten in de veertig lopen?

De refreintjes worden ondersteund door gelikte achtergrondzang en komen daardoor goed uit de verf. In de titeltrack komen we zelfs een Honkey Tonk-piano en een niet onaardige gitaarsolo tegen. Een paar nummers verderop komen nog een orgeltje en meer goede gitaarsolo’s langs. De band is druk geweest met de productie en die mag er dan ook zijn.

In Amerika verschijnt dit album via het veelzeggend genaamde Liquor And Poker Music. Ik stel me deze band ook voor in zo’n bar met een gazen hek voor het podium tegen de bierflessen, waar niemand luistert naar de band die op het podium meer zuipt dan speelt. Op zich is dit best wel een coole cd, al begint 'Alive Without Control' na verloop van tijd wat te vervelen. Fans van The Stooges moeten dit maar eens checken.

65

MP3 'Three Sheets To The Wind'


Website The Black Halos