Recensie: Hatesphere - The Sickness Within (SPV) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 23 september 2005
Hatesphere - The Sickness Within (SPV) (CD) Deze Deense thrashers hebben sinds het uitkomen van hun 'self titled' debuut ('01) bepaald niet stil gezeten. 'The Sickness Within' is namelijk al de vierde langspeler die bijgetekend kan worden in de discografie. Maar kennelijk staat kwaliteit even hoog op het prioriteitenlijstje als kwantiteit, want van haastwerk is ook ditmaal geen sprake.

'The Sickness Within' moet 't niet hebben van z'n verrassingseffect. Nee, Hatesphere's plan van aanpak is nog altijd een en dezelfde, zodat de eigentijdse thrash andermaal vetter is dan een drachtig varken, luidruchtiger dan De Tokkies in een Opel Kadett en strakker dan Sugar Lee Hooper in een te klein badpak. De knalharde opener 'The White Fever' en het strak afgemeten 'The Fallen Shall Rise In A River Of Blood' (en σf dat 'n hele mond vol is) scheuren heerlijk door de bocht, stomen op flinke snelheid voort en zetten de toon voor een kleine drie kwartier van het betere gethrash.

Naar mate de plaat vordert, leunt Hatesphere wellicht wat veel op mid-tempo's - op hoge snelheid is Hatesphere op z'n best - maar ter compensatie worden deze passages wel consequent fraai ingekleurd met dragende Arch Enemy-achtige gitaren en heftige solo's. Het elftal kanonnades is bovendien niet alleen onderhoudend genoeg om het gros van de thrashfanatici te kunnen boeien, maar zal ongetwijfeld ook bij menig (thrash)metalcore-adept in goede aarde vallen. Wat je noemt, een win-win situatie. Releasedatum: 26 september 2005.

84

Gerco Zwiers

Website Hatesphere