Recensie: Helloween – Mrs. God (SPV) (CD-single)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 21 september 2005
Helloween – Mrs. God (SPV) (CD-single) Op 31 oktober verschijnt het nieuwe album van de Duitse heavy/power metalveteranen Helloween. Een album dat, zoals de titel 'Keeper Of The 7 Keys - The Legacy' al impliceert, voortbreit op het alom volprezen 'Keeper Of The Seven Keys'-tweeluik dat verspreid over 1987 en 1988, de gloriedagen, verscheen. Of zij daar in gaan slagen moet nog blijken, maar de single 'Mrs. God' die aan het komende album voorafgaat, klinkt in ieder geval alvast veelbelovend.

Met twee album- en ιιn bonustrack, gestoken in een mooie verpakking, mag dit voorproefje zeker geen kat in de zak genoemd worden. De titeltrack behelst op zich niets bijzonders: een kort maar krachtig nummer dat door pakkende melodieλn en z'n korte duur voldoet aan alle 'single-criteria', maar van enige herinnering aan de twee bovengenoemde succesnummers is vrijwel geen sprake.

'The King For A 1.000 Years' zorgt daarentegen weldegelijk voor een gevoel van herkenning. Van overtreffen is geen sprake, maar 'Keeper'-waardig is dit zeker. Het dertien minuten durende nummer overdondert vanaf de eerste tot de laatste seconde - het gesproken intro hierbij buiten beschouwing gelaten. Als vanouds wordt er gas gegeven en uiteraard regent het duellerende solo's. Het bonusnummer ‘Run (The Name Of Your Enemy)' ligt meer in het verlengde van het recentere materiaal. Goed, compact en pakkend, maar door de wat mindere vocalen terecht geen albumtrack.

82


Website Helloween