Recensie: Grimness 69 – Promo 2005 (Eigen beheer) (CDemo)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 7 september 2005
Grimness 69 – Promo 2005 (Eigen beheer) (CDemo) Om problemen met land- en voormalig naamgenoten uit de weg te gaan, plakte dit Italiaanse gezelschap onlangs ‘69’ aan de naam, en werd er onder deze nieuwe noemer ook meteen een nieuwe promo rondgestuurd. Ter extra promotie fungeren de heren komende maand ook als voorprogramma tijdens de aankomende Europese tour van Avulsed.

Achter de simpele titel ‘Promo 2005’ schuilt ιιn van de meest verrassende schijfjes van de laatste tijd. Grindcore gaat hand in hand met rauwe underground black metal en ondanks het grote verschil tussen deze twee genres wordt alles naadloos aan elkaar geplakt. Alsof het een simpel optelsommetje betreft slingert men je van het ene naar het andere uiterste.

Het ene moment zit de band qua sfeer dicht bij het Old Man’s Child cultdebuut ‘Born Of The Flickering’, om het vervolgens middels een tien seconden goregrindknaller binnen een oogwenk compleet over een andere boeg te gooien. Door de enigszins afwijkende benadering van het grindgenre vertonen de nummers ook raakvlakken met een band als Cripple Bastards. De volle speelduur is het een muur van spontane neurotische chaos en snelheid die de dienst uitmaakt en het vooral bij de grindfans goed zal doen.

77


Website Grimness 69