Recensie: Searing I - Bloodshred (Black Lotus) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 6 september 2005
Searing I - Bloodshred (Black Lotus) (CD) Met namen als Marcus Olofsson en Andreas en Mattias Hansson in het ledenbestand hoef je naar de afkomst van deze band niet lang te gissen. En inderdaad, Zweden is de thuisbasis van Searing I die met een bikkelharde mix van At The Gates, Amon Amarth en Hatebreed (vocalen) erg verdienstelijk debuteert. De band grossiert op 'Bloodshred' namelijk in thrashende metal van het moddervette soort.

Dit collectief, voortgekomen uit death metallend The Prophecy, is niet over ιιn nacht ijs gegaan, maar komt juist pas zes jaar na oprichting met een debuut op de proppen. Een goede zet, getuige het hoge niveau van dit loeistrakke en rap voortstampende offensief. Gesterkt door een overdonderende productie breekt Searing I ijzer (of metaal, u zegt 't maar) met handen en legt een flinke dosis technisch vermogen aan de dag.

Maar in plaats van zich te verliezen in virtuoze egotripperij, stelt Searing I zijn capaciteiten telkens in dienst van de songs. Waardoor de spanningsboog, ondanks de overwegend hoge snelheden - slechts sporadisch wordt er een pompende mid-tempo riff uit de kast getrokken - strak gespannen blijft. Vooral de lekker nonchalante gitaarsolo's en de Slayer-achtige scheurgitaren doen 't goed. Prettig debuut van een al even prettig bandje. Releasedatum: 19 september 2005.

80

Gerco Zwiers

Website Searing I