Recensie: Revolution Calling (Listenable) (DVD/CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 6 september 2005
Revolution Calling (Listenable) (DVD/CD) Met de CD/DVD 'Revolution Calling' toont het Franse kwaliteitslabel Listenable steekhoudend aan dat de Franse metalscene inmiddels op volle kracht meedraait met de rest van Europa. Sterker nog, het broeit en borrelt behoorlijk in de Franse underground. Het niveau op deze dubbelaar ligt dan ook verbazend hoog. In de eerste plaats dat van de veelal ongesigneerde bands. Maar ook de geluidskwaliteit is dik voor mekaar, evenals de kwaliteit van de videoclips op het DVD-gedeelte.

Scarve, Hacride en (in mindere mate) Gojira (alledrie onderdak bij Listenable) zijn inmiddels voor velen geen onbekende meer, maar de rest moet het daarentegen (nog) met aanzienlijk minder aandacht stellen. Terwijl diverse namen absoluut gehoord mogen worden. Het shreddende en beukende Kevorkia bijvoorbeeld. Of het hondsbrute Inhatred. Gojira laat in de live-video van 'Death Of Me' zien dat hun complexe hak-op-tak-metal ook op het podium staat als een fokking huis.

Nog zo'n feestnummer is het wat ongelukkig genaamde The Arrs, dat hoge ogen gooit met zijn overdonderd woeste death metal-kijk op Born From Pain-achtige metalcore. Met een kolkende circle-pit als gevolg, impressive! Alle bands bij langsgaan zou uitmonden in een ellenlang lulverhaal, maar 'Revolution Calling' kent geen enkele flater en is gewoon een interessante compilatie vol Franse kwaliteitsmetal, -grind en aanverwanten.


Website Listenable