Recensie: Wytchcraft – I Taste Your Fucking Tears Of Sorrow (Eigen beheer)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 30 augustus 2005
Wytchcraft – I Taste Your Fucking Tears Of Sorrow (Eigen beheer) De eerste langspeler van Wytchcraft, zes jaar na oprichting, is een achtdelig doomepos geworden, een muzikale vertaling van mistroostigheid, pakkend gedoopt ‘I Taste Your Fucking Tears Of Sorrow’. Zonder echt een afwijkend geluid neer te zetten, klinkt de malheur op dit debuut anders dan die van het gemiddelde, hedendaags doomequipe.

Wytchcraft maakt de blits met zijn droge karakter en de niet altijd even zuivere, cleane klaagzangen. Waar veel collega’s kiezen voor een drukkende sfeer en een bijpassende donkere productie, kenmerkt dit kwintet zich bovendien door kalmte. Hierdoor komen de venijnige harde uithalen, veelal inclusief gruntwerk, extra overtuigend over.

De nummers kennen een goede opbouw, prima productie en genoeg variatie om de hele lengte spannend te blijven. Verder onderscheiden de nummers zich door de vele knipogen naar meer up-tempo werk. Dit alles maakt dat de vergelijking van een zwaardere variant op Burning Saviours hier op zijn plek is.

Commentaar is er, naast het Duitstalige 'Lass Mich Gehen', op de epische koorstukjes die ze prima achterwege hadden kunnen laten. Verder is dit, als je je niet stoort aan de ‘aparte’ zang, een prima product. Het lelijke voorkomen van de bandleden nemen we daarbij maar voor lief.

70

MP3 'Apocalyptic Visions'


Website Wytchcraft