Recensie: Månegarm – Vredens Tid (Displeased)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 29 augustus 2005
Månegarm – Vredens Tid (Displeased) 'Vredens Tid' is alweer het vijfde Månegarm-album waarop Displeased als labelnaam prijkt. Een slimme zet, zo lijkt het. Het nieuwbakken ‘Vredens Tid’ is namelijk een prachtige gewaarwording en zonder twijfel een aanrader voor elke folk/viking metalfanaat.

Door een symmetrische verdeling tussen folk, viking en black metal, maar vooral door de sfeervolle mix hiervan, neemt ‘Vredens Tid’ al snel de vorm aan van een stijlvol topmodel en door de spannende vioolpartijen en vocalen die zowel clean als rauw prima klinken, tekenen zich al snel goedgevormde contouren af.

Echt interessant wordt echter pas wanneer blijkt dat onze beauty, door de doordachte melodieën, naast looks ook over brains beschikt en daardoor luisterbeurt na luisterbeurt interessant blijft. Dat het hier een Zweedstalige schone betreft heeft eerder een verrassend dan een catastrofaal effect voor het totaalplaatje.

Toch moet ‘Vredens Tid’, vooral door teveel irritante strijd- en natuursample-onderbrekingen, afstand doen van de titel Miss Viking 2005. Al valt er over een lagere podiumplek te twisten, want deze van nature rondborstige schoonheid kan zich zonder schroom meten aan de pronte siliconen voorgevels van Thyrfing of Kampfar.

84

MP3 'Sigrblot'


Website Månegarm