Recensie: Enemynside - Let The Madness Begin (Temple Of Noise) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zaterdag 27 augustus 2005
Enemynside - Let The Madness Begin (Temple Of Noise) (CD) Mocht er een Soundmixshow voor metalbands zijn, dan zou die talentenjacht aan A Perfect Murder een prima kandidaat hebben gehad. Op hun eerder dit jaar verschenen 'Strength Through Vengeance' hebben deze Canadezen zich namelijk wel erg fanatiek vastgepind op Pantera.

Wie ook zo'n gegarandeerde finalist zou zijn, komt uit Italiλ en luistert naar de naam Enemynside. Als te imiteren formatie heeft Enemynside zijn oor laten vallen op Metallica, oude Metallica welteverstaan, en ook deze mannen schieten zo ver door in hun adoratie dat ze spontaan vergeten zelf na te denken.

Met het volle gewicht op het gaspedaal en zo strak als een Jules Deelder-coupe zetten deze Italianen een Metallica-imitatie ten beste neer. Wat niet wegneemt dat 'Let The Madness Begin' in essentie niets meer is dan een knap staaltje knip- en plakwerk, door muzikanten die σf een decennium of twee onder een steen hebben gelegen σf al even lang met een reusachtig stel oor- en oogkleppen rondlopen.

Als Metallica-coveract zou Enemynside, in het voetspoor van The Australian Nirvana en The L.A. Doors, kunnen uitgroeien tot een geslaagde look-a-like. Maar als deze Italianen op eigen benen willen kunnen staan, wordt het hoog tijd dat zij de hand van hun geestelijk vader loslaten. Eraf dus met die zijwieltjes.

65

Website Enemynside