Recensie: Caldera - Iamtrash (Eigen beheer) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 29 augustus 2005
Caldera - Iamtrash (Eigen beheer) (MCD) In 2002 begonnen als volbloed hardcoreband laten de Antwerpenaren van Caldera langzaamaan steeds meer metalinvloeden toe in hun muziek. Dermate zelfs dat hun sound op basis van de MCD 'Iamtrash' gerust onder de noemer 'metalcore' kan worden geschaard. Een verstandige zet? Nou, dat valt wat mij betreft nog te bezien.

Want laten we wel wezen, door al die welhaast over elkaar heen vallende metalcorebands van de laatste tijd heeft de optelsom van stampende thrash en moshende hardcore wel behoorlijk aan impact moeten inleveren. Dat is dan ook de reden dat 'Iamtrash' mij niet acuut in de gordijnen doet springen van enthousiasme.

Dat maakt van deze MCD nog geen belabberde release, want Caldera toont op het moshvriendelijke 'Iamtrash' aan het kunstje al heel best in de vingers te hebben. Het in mijn ogen te veilige karakter zorgt er echter voor dat de middenmoot nergens wordt ontstegen en het materiaal uiteindelijk toch teveel smaakt naar mosterd na de maaltijd.

68

Gerco Zwiers

MP3 'Iamtrash'

Website Caldera