Recensie: A Perfect Murder - Strength Through Vengeance (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 15 augustus 2005
A Perfect Murder - Strength Through Vengeance (Victory) (CD) Hoewel er natuurlijk tal van woordspelingen te bedenken zijn met de naam van deze band, snijdt A Perfect Makeover zonder meer hout. Als resultaat van diverse wijzigingen in de bezetting - van de originele line-up zijn alleen gitarist Carl Bouchard en drummer Yan Chausse over - lijkt deze plaat in niets op het vorig jaar verschenen 'Unbroken'. Want terwijl de Canadezen toen nog tegen Hatebreed en Born From Pain aanschurkten, kruipen zij op 'Strength Through Vengeance' met z'n allen bij Pantera op schoot.

Dat APM zijn adoratie voor dit Texaanse gezelschap niet onder stoelen of banken schuift, mag namelijk gerust een understatement genoemd worden. Nieuwbakken vocalist Kevin Randel (ex-Skard) spant de kroon met een levensechte imitatie van Phil Anselmo, waarmee hij in de Soundmixshow beslist hoog zou scoren. Maar ook het gitaar- en drumgeluid, een hoop riffs en de songopbouw ademen Pantera.

Ondanks het nijpende gebrek aan originaliteit (en het vrij inwisselbare karakter van een aantal nummers) is 'Strength Through Vengeance' helemaal geen misselijke metalplaat. Geruggensteund door een modderfokkend vette productie gaat in ondermeer 'Wake Up And Die', 'Slay The Masses' en de titeltrack flink de beuk erin en liggen de scheurende solo's verdomd lekker in het gehoor. Dit alles plaatst A Perfect Murder in de kwalitatieve bovenlaag der Pantera-klonen.

77

MP3's op: Myspace.com/aperfectmurder


Website A Perfect Murder