Recensie: Cellador - Leaving All Behind (Eigen beheer) (CDemo)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 15 augustus 2005
Cellador - Leaving All Behind (Eigen beheer) (CDemo) Ondanks hun overzeese afkomst klinkt dit Amerikaanse kwintet, beļnvloed door Helloween en vooral Dragonforce, behoorlijk Europees. Vanaf het moment dat Cellador uit de startblokken schiet, klinkt de band voor een debuterend heerschap beangstigend professioneel. Zonder als het jongere broertje van de eerdergenoemde bands te klinken, wordt er op ‘Leaving All Behind’ een knallende speed/power metalblend gepresenteerd, waarbij vooral de Dragonforce-achtige snelheden en dito akoestische breaks opvallen.

Via onmiskenbare melodieėn, Geoff Tate-achtige zang, meerstemmige zang (in de coupletten) en de overkill aan vingervlugge solo’s, sijpelen er eveneens wat Edguy- en Queensr˙che-invloeden door. In de lange nummers wringt de band zich moeiteloos door alle hoeken en gaten die we van dit genre gewoon zijn.

Door de kraakheldere productie zijn alle oneffenheden vakkundig weggewerkt en komen alle aspecten goed tot zijn recht. Met een demo van dit kaliber moet je haast wel in de smaak vallen bij de labels, lijkt me. Conclusie: Cellador is klaar voor het grote werk, hulde!

90

Muziek van 'Leaving All Behind' op: Myspace.com/cellador

Website Cellador