Recensie: Under Eden – The Savage Circle (Black Lotus) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 9 augustus 2005
Under Eden – The Savage Circle (Black Lotus) (CD) Under Eden komt als een donkere regenbui die op het moment staat los te barsten, maar zich op het laatste moment bedenkt en toch droog terugtrekt. Telkens als de band op het punt staat uit te barsten, blijven de goede ideeën namelijk steken in de matige productie en komt de goedbedoelde agressie van ‘The Savage Circle’ niet half zo intens over als beoogd.

Naast de productie is ook zanger Eric Thon een struikelblok, daar zijn stem geen moment weet te overtuigen. Dof en behoorlijk monotoon weet hij de instrumentale stukken op te waarderen tot een heuse verademing. Volgens het te-veel-hooi-op-de-vork-principe waagt hij zich in sommige nummers ook aan cleane vocalen. Dit gekweel klinkt zowaar gezapiger dan de gemiddelde Frans Bauer rip-off, waardoor de death metal er niet interessanter op wordt.

In positieve zin vallen het melodieuze gitaar- en solowerk op. Uiteindelijk zijn het dan ook de eerder aangehaalde instrumentale passages zoals in ‘Veil Of Twilight’ en ‘Seventh Night’, of het geheel instrumentale ‘Bitter Revelation’ waarmee deze schijf het hoofd boven water weet te houden. Echter, om te overleven zal deze band op zijn volgende plaat toch echt met verrassender werk moeten komen én met een andere zanger.

63

Website Under Eden