Recensie: Potential Threat SF – 2.0 (Eigen beheer) (EP)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 31 juli 2005
Potential Threat SF – 2.0 (Eigen beheer) (EP) Twee op eigen houtje geregelde Europese tours, spelen in het voorprogramma van ondermeer Slayer, Nuclear Assault, Testament, Overkill en Agnostic Front en dat alles op basis van ιιn enkel demootje – weliswaar vastgelegd onder het toezien van producer Lef Lefferts (Metallica). Enige vorm van potentie kun je deze heren zeker niet ontzeggen.

Dat het minstens zoveel kwaliteit is als potentie, wordt bewezen door de opvolger van dit succesnummer: de ‘2.0 EP’. Ondanks dat dit pas de tweede schijf is sinds de oprichting in 1998, doet Potential Threat SF op deze EP niet onder voor een groot deel van haar bovengenoemde collega’s.

De Bay Area thrash met flinke hardcore-inslagen van dit trio klinkt alsof de band bestaat uit het neusje van de zalm van deze ooit zo levendige scene. Zanger Mike klinkt als James Hetfield op zijn goede dagen, er vliegen riffs voorbij waarvan Dave Linsk (Overkill) bleek van zou uitslaan en in dat alles houdt zich ook een kenmerkende Machine Head-emotie verscholen. De hardcore-invloeden vertalen zich in de meerstemmige 'meezingrefreinen en het bij vlagen harkerige drumwerk.

Als finishing touch is er een ronduit perfecte productie, waarin elke aparte noot tot zijn recht komt. Het sprookje van Hans en Grietje is bijna geloofwaardiger dan het trieste feit dat deze band nog niet is opgepikt door een label. Met de juiste ondersteuning zou deze band het heel ver kunnen gaan schoppen. Van dit collectief gaan we in de toekomst zonder twijfel nog horen.

85

Website Potential Threat SF