Recensie: Void Generator – Void Generator (Eigen beheer) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 31 juli 2005
Void Generator – Void Generator (Eigen beheer) (CD) Void Generator is bij uitstek een band voor het uurtje Arrow Symfonisch, dat elke dinsdagavond van negen tot tien (op Arrow Rock Radio) door ons aller Kees Baars gepresenteerd wordt. Met zijn titelloze demo valt het Italiaans Void Generator tussen namen als Kuyss of Hawkwind geenszins buiten de boot.

Ingeleid door een beknopt levensverslag van zanger/gitarist Gianmarco, ondersteund door wat getokkel, verzanden de vier nummers in een bijna naargeestig borrelende ritmesectie, waarop vervolgens minuten lang ouderwets degelijk gesoleerd wordt. En ondanks dat de nummers het grotendeels zonder zang moeten stellen, blijken de slepende, instrumentale passages sterk genoeg om interessant te blijven.

In het oog springt vooral de veertien minuten durende afsluiter 'Suite #2', waarvoor dit gezelschap op zich al een platendeal verdient. Afgezien van Gianmarco die tijdens zijn gevoelige uithalen niet altijd even toonvast is, is dit zeker niet slecht en voor het handjevol liefhebbers van dit genre zelfs een aanrader.

73

Website Void Generator