Recensie: Destruction - Inventor Of Evil (AFM) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op zondag 31 juli 2005
Destruction - Inventor Of Evil (AFM) (CD) Terwijl ondergetekende, evenals een groot deel van de huidige metalscene, begin jaren tachtig nog op driewielers rond jakkerde, was Destruction (die debuteerde in '83) in thuisland Duitsland al druk doende (Europese) thrash metal op de kaart te zetten. Inmiddels zijn we tweeëntwintig jaar verder en voegt de band middels 'Inventor Of Evil' andermaal een album toe aan de reeds omvangrijke discografie.

Eentje die aantoont dat de tand des tijds maar lastig vat op ze kan krijgen - op de muziek dan, hč - maar ook laat zien dat Schmier & co., ondanks de constante hang naar old school, allerminst zijn blijven hangen in een ouwe-koeien-thrash-trip. 'Inventor Of Evil' is namelijk zeker geen gedateerde retro.

Daarvoor zijn Slayerende paradepaardjes als 'Soul Collector' (vet!) en 'The Defiance Will Remain' (idem!) simpelweg té overtuigend en is het welhaast experimentele 'The Calm Before Storm' (waarin hakkende riffs en staccato drumpartijen als nieuwsgierige honden snuffelen aan slepende tempo's en ingetogen, akoestische gitaren) nou eenmaal té divers.

Al gooit frontman Schmier in ditzelfde nummer, met irritant lijzige vocalen, wel flink wat roet in het eten - en dat voor een chef-kok! Eerdere Destruction-klassiekers worden niet voorbijgestreefd, maar het authentiek klinkende doch oogkleploze 'Inventor Of Evil' is zonder meer een relevante nieuwe loot aan de Destruction-boom. Of 'baum', zoals onze Oosterburen plegen te zeggen.

77

MP3 'Soul Collector'


Website Destruction