Recensie: DSK – From Birth (Thundering) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 25 juli 2005
DSK – From Birth (Thundering) (CD) Dit debuut van Disruption of Soul and Kind, of DSK zoals de band het zelf liever hoort, had in 2002 al moeten verschijnen, maar door allerhande line-up problemen was de band genoodzaakt de opnames keer op keer te verschuiven. Toch kun je ‘From Birth’ allerminst een stoffig nasmaakje verwijten. Middels een vlekkeloze kruisbestuiving van thrash, death en grindcore, wordt er hier probleemloos bewezen dat we met een kwaliteitsband van doen hebben.

De opgefokte blend is te vergelijken met bands als Dying Fetus, Cephalic Carnage en in mindere mate Napalm Death. Ondanks het zeer heftige karakter van ‘From Birth’ steekt de herkenning al snel de kop op. Groove en ‘catchiness’ liggen constant op de loer, zonder afbreuk te doen aan de bruutheid van de het dozijn gepresenteerde snelheidrecords.

Dat DSK niet alleen intens hakken is, wordt bewezen met het voorlaatste ‘Policy Of Worst’ waarin de band verassend melodieus uitpakt. Nicolas Boury is gezegend met een zeer verdienstelijke strot die reikt van diepe Putrefied-putgrunt tot een Mieszko Talarczyk (wijlen Nasum) -achtige gil op zijn schorre momenten. Voeg het (veelzeggende) excentrieke artwork hier aan toe en het totaalplaatje is kraakhelder.

89

Website DSK