Recensie: Darkest Hour - Undoing Ruin (Victory) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 25 juli 2005
Darkest Hour - Undoing Ruin (Victory) (CD) Tijdens een interview met Devin Townsend (de Canadese Strapping Young Lad) vertelde hij me het werken als producer met afstand te verkiezen boven alle rompslomp en ellende die het spelen in een band (volgens hem) met zich mee brengt. Nadat eerder bands als Soilwork en Lamb Of God hem een aanleiding gaven zich even aan het strontvervelende SYL te kunnen onttrekken, heeft hij ditmaal zijn audiofiele lusten op Darkest Hour kunnen botvieren.

Met 'Undoing Ruin', het resultaat daarvan, inmiddels verscheidene malen achter de kiezen kan ik niet anders dan concluderen dat die samenwerking een vruchtbare is geweest. Nou waren eerdere DH-albums zeker geen productionele debacles, maar door de kamerbrede sound die het vijftal zich nu heeft laten aanmeten heeft de vingervlugge, retestrakke metalcore meer bewegingsruimte gekregen en daar gedijt het uitstekend bij.

Door de veelal up-tempo passages van tijd tot tijd open te breken met fraaie melodieuze uitstapjes heeft het materiaal tevens aan variatie gewonnen. In essentie is Darkest Hour geen spat veranderd. Nog steeds is de hoofdmoot spijkerharde, gitaargerichte 'Zweedse' metalcore en met zijn haarscherpe tirades zit de band nog net zo dicht op de huid als voorheen. Maar door de horizon wat te verbreden, ontwijkt DH de valkuil die herhaling heet.

86

MP3 'With A Thousand Words To Say But One'

MP3 'Sound The Surrender'


Website Darkest Hour