Recensie: Radical Nerve Distortion – Killing Fury (Eigen beheer) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 25 juli 2005
Radical Nerve Distortion – Killing Fury (Eigen beheer) (MCD) Na de behoorlijk pretentieuze praat in de biografie vallen de zes nummers op ‘Killing Fury’ mij op het eerste gehoor wat tegen. Niet alleen is de mix aan de behoorlijk doffe kant, maar ook gaat de band soms wel erg ver in het nastreven van haar doel: het maken van simplistische en pakkende hardcore nummers. Het geheel klinkt niet bijster agressief en veel up-tempo passages zijn er niet.

Een aantal luisterbeurten later dringt de ware identiteit van de band tot mij door en wordt er met de, op metal leunende, hardcore toch indruk gemaakt. Vooral het vlotte ‘Every Knee Shall Bow’ doet het goed. Verder is ook de Napalm Death-achtige groove in ‘Manstopper’ en ‘Winged Decapitator’ een erg prettige bijkomstigheid.

Door de brute thrash metal-invloeden vertoont de band wat overeenkomsten met D.R.I., maar gezien de niveaukloof gaat die vergelijking niet geheel op. Ondanks de uiteindelijk positieve indruk, blijft bovenstaand commentaar gelden. Voorlopig maakt Radical Nerve Distortion van 2005 nog geen ‘knetterhard metal jaar’, maar verzuipt waarschijnlijk in de zee van undergroundreleases.

65


Website Radical Nerve Distortion