Recensie: Crotchduster - Big Fat Box Of Shit (Earache) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 25 juli 2005
Crotchduster - Big Fat Box Of Shit (Earache) (CD) Crotchduster is de Tenacious D van de grind. Met haast dezelfde όber-meligheid, volslagen absurdistische insteek en banale sexpraatjes, plakt dit drietal flarden beenharde, bronstig brute blastgrind aan kapriolen als flauwe telefoongesprekken, onnozele, leeghoofdige deuntjes, achterlijke South Park-piepstemmetjes en Tenacious D-achtige zang.

Even fragmentarisch als het mafkezenduo Carnival Coal en net zo onberekenbaar als de Gilles de la Tourette-metal van Cephalic Carnage. Crotchduster serieus nemen is geen optie, maar dat is volgens mij dan ook wel het allerlaatste dat de heren Slippery Jim, Fornicous Fuck Mouth McFlappy van hun luisteraars verlangen.

Gevoel voor humor kan dit trio niet ontzegd worden en onder meer de hilarische 'live' uitvoering van 'Stars Ingenious Cooter', met 'true' grunts op kleutertrance, de elastieken raps en banjo in 'Mammal Sauce' en het afsluitende 'Crotchopus', waarin de ontvangen hatemail wordt behandeld en beantwoord, werken erg op de lachspieren. Maar een dikke veertig minuten onderbroekenlol is toch wat teveel van het goede. Bovendien is een grap doorgaans maar ιιn keer grappig.

70

MP3 'Let Me Into Starfish Land'

MP3 'Big Top Williams'

MP3 'Mammal Sauce'


Website Crotchduster