Recensie: Testament - Seen Between The Lines (Escapi Music) (DVD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 22 juli 2005
Testament - Seen Between The Lines (Escapi Music) (DVD) Deze DVD is een re-release van de gelijknamige video die in 1991 is verschenen, waar speciaal voor dit heuglijke feit niets, maar dan ook helemaal niets extra's aan toegevoegd is. Het feit dat je deze versie van 'Seen Between The Lines' niet voor- en achteruit hoeft te spoelen om iets op te zoeken, maar dat via een menuutje kan doen, is dus het enige verschil met het eerder uitgekomen stuk VHS.

Sowieso ontgaat me het nut van deze re-release. Het gros van de vrij saaie fragmenten waarin Testament-geschiedenis wordt opgelepeld, wordt namelijk verteld door Louie Clemente, Testament-drummer in de periode '86 - '92 en inmiddels dus al meer dan tien jaar geleden opgestapt. En verder bevat 'Seen Between The Lines' gewoonweg geen enkele aanleiding voor heruitgave. In tegendeel zelfs.

De live-opnames, vastgelegd door een Parkinson-pati๋nt met een My-First-Handycam en voorzien van iets dat je amper geluid kunt noemen, zijn nog het meest beschamend, want godjezus, wat ont-zet-tend slecht! Maar ook het 'on the road'-geginnegap, een middelvingerparade, f๖hnende metalheads, net wat te gewichtig doen over het paffen van een simpel jointje, verveeld en onzin uitkramend vegeteren tijdens tours en de onvermijdelijke anekdotes - lachwekkend lelijk, die tattoos, jongens!- zijn zelfs voor de diehard-Testamentfan niet echt de moeite waard.


Website Testament