Recensie: Corrosif - Join Us (Hardebaran) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op dinsdag 19 juli 2005
Corrosif - Join Us (Hardebaran) (CD) Zwitserland is de thuisbasis van het zeskoppige Corrosif dat op 'Join Us', zijn tweede langspeler, grossiert in makkelijk in het gehoor liggende, (hoofdzakelijk) mid-tempo metal, die door de Cavalerachtige grommen en de ritmische riffs verraadt dat er het nodige is gespiekt bij Sepultura. Terwijl door de gehanteerde slepende passages enigszins wordt gerefereerd aan Amorphis.

In het afwisselende en sfeervolle 'Eternal Father', een van de albumtracks, heeft deze combinatie van invloeden fraai uitgepakt. Vaker echter verliezen de mannen zich in opeenstapelingen van redelijke ideeλn. Een aanpak die, zo blijkt, geen garantie is voor geslaagd songmateriaal. Daarnaast zijn de cleane vocalen (behalve in eerdergenoemd nummer) dikwijls vrij zouteloos, niet geheel accentloos en behoorlijk langdradig.

Mijn wenkbrauwen gaan echter pas ιcht vies fronzen wanneer de hakketakkerig rappende Antonio zich ermee gaat bemoeien. Zijn slappe raps (en nogal lullig 'ondersteunend' gitaarwerk) zijn er namelijk debet aan dat de titeltrack 'Join Us' juist bepaald niet klinkt als een uitnodiging.

68

MP3 'Human Enemy'


Website Corrosif