Recensie: Ministry – Rio Grande Blood (13th Planet) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op woensdag 24 mei 2006
Ministry – Rio Grande Blood (13th Planet) (CD) Zo gepolijst en radiovriendelijk als het door industrial-icoon Trent Reznor aangedreven Nine Inch Nails tegenwoordig voor de dag komt, zo verbeten, rauw, opgefokt en pisnijdig trekt die andere industrialveteraan Al Jourgensen vandaag de dag met zijn Ministry van leer. Withete woede, haat en tomeloze agressie; het zijn de basisingrediënten van het keiharde ‘Rio Grande Blood’.

En dat alles dankzij allemansvriend George W. Bush, wiens wijze van politiek bedrijven werkelijk het allerbeste in Ministry naar boven weet te halen. Er kan echter geen bedankje af bij de laaiende Jourgensen, die op deze tiende Ministry-plaat geen kans onbenut laat uit te halen naar de Amerikaanse regering. 11 september, Guantanamo Bay, The Patriot Act; in de ogen van mijnheer Jourgensen kan Bush werkelijk niets goed doen.

Maar ‘Rio Grande Blood’ is veel meer dan een schuimbekkende tirade aan het adres van de Bush Administration. In een van de sterkste bezettingen (met onder meer gitarist Tommy ‘Prong’ Victor en Killing Joke’s bassist Paul Raven) die dit industrialinstituut in diens vijfentwintig(!)jarige carrière gekend heeft, levert Ministry hier namelijk niet alleen zijn hardste, maar ook zijn beste plaat ooit af.

96


Website Ministry