Recensie: Crimson Falls - Ruins 2K5 (Eigen beheer) (MCD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 11 juli 2005
Crimson Falls - Ruins 2K5 (Eigen beheer) (MCD) De titel van deze MCD suggereert de voorspelling dat het absolute einde van onze planeet nog dνt jaar een feit zal zijn. Nou stevent de mensheid inderdaad met sneltreinvaart af op zelfvernietiging, maar dat gaat dit jaar, naar ik vermoed, toch echt niet meer lukken. Nostradamusje spelen kan Crimson Falls dus beter aan Jomanda overlaten.

Het spelen van een stevige en doortimmerde metalcorevariant gaat ze daarentegen aanzienlijk beter af. Op deze MCD, waarmee Crimson Falls debuteert, wordt de nadruk op metal gelegd. Dragende, 'Zweedse' death/thrash-gitaren worden gecombineerd met wat US death metal-sprints en worden vergezeld van een steevaste metalcore-groove. Vocalist Wim Jacobs wisselt zijn weliswaar ruige, doch vrij standaard krijsstrot af met gesproken passages, die doen denken aan Peter, zanger van het Poolse Vader.

Kwalitatief is 'Ruins 2K5' dik in orde. Crimson Falls kαn spelen en de productie van deze MCD is vol en helder. Toch wordt de middenmoot nog maar zelden ontstegen. Al kun je je afvragen of dat ligt aan de enorme en nog immer groeiende omvang van die metalcoren middenmoot, of aan het eigenlijke kunnen van dit collectief. Wie het weet, mag het zeggen.

74

Gerco Zwiers

Website Crimson Falls