Recensie: Rainspawn – No Escape (Temple Of Noise) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 11 juli 2005
Rainspawn – No Escape (Temple Of Noise) (CD) Terug in 1998 werd de schoolband Rainspawn opgericht. Dit collectief eerde destijds hun helden middels een uitgebreid coverrepertoire. Zeven jaren later presteren deze Romanen in principe nog exact hetzelfde, zij het met wat meer creativiteit. Want ondanks het feit dat de band nu eigen nummers speelt, zijn de voorbeelden van weleer nog continu aanwezig.

Zo hoef je voor invloeden van Blind Guardian of Savatage niet ver te zoeken en om Megadeth in de eindbrei te ontdekken hoef je ook geen kenner te zijn. Zanger Roberto klinkt bij wijlen zelfs als een rauwere versie van Dave Mustaine. Het moge duidelijk zijn: met het hoofd nog in de jaren tachtig voegt Rainspawn thrash en (Amerikaanse) power metal naadloos samen.

Meerdere malen dreigt de band kopje onder te gaan in het domein van de middelmatigheid, maar vooral door het strakke gitaarwerk houdt de band, op een enkele misstap na, het hoofd droog.

Het lage cijfer voor 'vernieuwing' is in dit geval slechts het bewijs dat de band geslaagd is in zijn missie. Hier en daar kan er zeker nog wat bijgeschaafd worden (waar blijven de spannende drumpartijen?) maar voor alle liefhebbers van de opgesomde bands is ‘No Escape’ een aanrader.

70

Website Rainspawn