Recensie: Royal Hunt – Paper Blood (Frontiers) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op maandag 11 juli 2005
Royal Hunt – Paper Blood (Frontiers) (CD) Het Deense Royal Hunt was jarenlang één van de vaste waarden in de progressieve metalscene. Toen echter bandgezicht en tevens prima zanger D.C. Cooper (o.a. Edenbridge, Silent Force) vervangen werd door John West, kwam er een kink in de kabel. Deze kink werd door ‘Eyewitness’ (2003) al wat rechtgetrokken en met het onlangs verschenen ‘Paper Blood’ wil de band een nieuw begin markeren.

En dat nieuwe begin werd een combinatie van prima songwriting en een uitzinnige instrumenten beheersing. De tien aanwezige nummers dragen als rode draad de onmiskenbare melodie en het virtuoze keyboardspel van Adre Andersen.

Dat ook de rest van de band bestaat uit rasmuzikanten wordt onderstreept door de prachtige zang van John (die hier voor het eerst laat merken een waardige vervanger voor D.C. te zijn) en het snelle gitaarspel. Met zeer hoogstaande composities als ‘Never Give Up’ of ‘Seven Days’ maakt de band duidelijk er weer helemaal klaar voor te zijn. Ondanks dat het snelle toetsenwerk mij soms wat te veel wordt, kan ik niet anders dan concluderen dat dit een prima schijf is.

78


Website Royal Hunt