Recensie: Shackled Down – The Crew (Self Made God) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 8 juli 2005
Shackled Down – The Crew (Self Made God) (CD) Sinds 2000 staat Self Made God Records garant voor kwaliteitsplaten als het op grindcore en aanverwante genres aankomt. Door de jaren heen is via dit Poolse underground label van tal van potentiλle bands uit dit straatje (waaronder My Minds Mine, F.U.B.A.R. en Agathocles) een release verschenen.

Opvallend was dan ook dat labelbaas Karl Shackled Down tekende, die onlangs debuteerde met ‘The Crew’. Want de authentieke old school hardcore van dit gezelschap is voor SMG bepaald geen standaard kost. Shackled Down laat in 2005 vrijwel exact hetzelfde horen als wat bands als Suicidal Tendencies midden jaren tachtig al deden: korte en compacte nummers met een kale mix en thrashy riffs.

Zelfs het leuke artwork refereert aan deze vergeten tijden. Ook een vergelijking met Sick Of It All is op zijn plaats. Deze band zal het bij SOIA's fanschare dan ook ongetwijfeld goed doen. De veertien aanwezige nummers klokken allemaal rond de minuut, waardoor de totale lengte – een krappe zeventien minuten – meer op een MCD dan aan een full-length lijkt. Dit wordt echter ruimschoots gecompenseerd door de tomeloze energie waarmee de heren deze uitstervende scene vandaag de dag een warm hart toedragen.

78

MP3 'Bros'


Website Self Made God Records