Recensie: Six Reasons To Kill - Reborn (Bastardized) (CD)
Gepost door Gerco Zwiers op vrijdag 8 juli 2005
Six Reasons To Kill - Reborn (Bastardized) (CD) Six Reasons To Kill is van Duitse komaf en slaat bruggen tussen death, thrash en hardcore. Nou heeft die combinatie (Duitsland en metalcore) al vaker fraai uitgepakt, getuige succesvolle platen van onder meer Heaven Shall Burn en Caliban. En zodra 'Reborn' mij met zijn stampende, haarscherpe agressie tegen de grond blaast, wordt me al snel duidelijk dat Six Reasons To Kill uitstekend in dat vermaarde rijtje kan worden bijgeschreven.

Dat Six Reasons To Kill in principe niets nieuws te melden heeft, doet namelijk niets af aan het keiharde feit dat met 'Reborn' een genadeloze moker van een plaat wordt afgeleverd. SRTK heeft met de weliswaar veelbeproefde mix van stijlen wel zσ ontzettend kloppend en overtuigend songmateriaal gefabriceerd dat zelfs de grootste metalcorescepticus de mond gesnoerd wordt.

Met de ijzersterke opener 'Symbols Of Ignorance' wordt hoog ingezet, maar met moddervette thrashcoregranaten als 'A Cold Sensation', 'Last Prayer' en 'Addicted To Love' (nee, geen cover van Robert Palmer) wordt het hoge niveau tot aan de eindstreep moeiteloos gehandhaafd. Zes redenen om tot doodslag over te gaan heb ik op 'Reborn' niet kunnen vinden, maar wat deze plaat de metalcore-adept wιl te bieden heeft, zijn tien (want tien tracks) goede redenen de lokale audiodealer weer eens met een bezoekje te vereren.

80

Gerco Zwiers

Website Six Reasons To Kill